Dimecres 21 de de 2018 - 09:56
Esteu aquí: Inici ca Coneixer Vilamitjana Espais Naturals Nerets

Nerets

La Serra dels Nerets, disposada d’est a oest al centre del Pallars Jussà, està situada just al nord de Vilamitjana. És una serra de marcat caràcter mediterrani que acull uns extensos alzinars de gran atractiu paisatgístic i catalogats com a rodals selectes per la producció d’aglans d’alta qualitat genètica, utilitzant-se en els planters forestals.

A Vilamitjana hi comença una xarxa d’itineraris amb un total de 13 km de longitud que ens endinsarà en un bosc mediterrani adevesat ple d’indrets sorprenents: el Clot de Moles, les restes del poble medieval de Llabusta, l’antiga cabanera, etc. És molt fàcil observar-hi rèptils, insectes i ocells propis d'ambients de secà.

Té un important valor histórico-cultural que complementa la seva rellevància ecològica. Alguns elements d’interès són: el Camí vell de Llabusta, que anava des del fons de la Conca fins al poble medieval de Llabusta i continuava cap a Montesquiu enfilant-se per la serra de Coll; el despoblat de Llabusta, assentament medieval del poble de Vilamitjana; la petjada de Botzop, forat en una roca amb la forma d’una petjada humana, que forma part de l’imaginari popular, situat a tocar del Camí Vell de Llabusta; la pedrera de pedres de molí del Clot de Moles; restes de l’antiga cabanera que travessava la serra d’est a oest; l’ermita de Sant Bartomeu o una antiga mina de carbó.

© Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana

Plaça Ramon Martí núm. 8 25654 Vilamitjana (Lleida) | Tf. 973650005 - emdvilamitjana@ajuntamentdetremp.cat
Horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 9h a 14h (Ajuntament de Tremp | Placa de la Creu,1)