Dimecres 21 de de 2018 - 09:56
Esteu aquí: Inici ca Coneixer Vilamitjana Espais Naturals

Arenys de Noguera

Els Arenys són una zona humida associada a la plana d'inundació del riu Noguera Pallaresa entre Tremp i Vilamitjana

Estany.JPG

Els Arenys són una zona humida associada a la plana d’inundació del riu Noguera Pallaresa, en el tram comprès entre les localitats de Tremp, Vilamitjana, Palau de Noguera i Puigcercós, a cavall entre els municipis de Tremp, Talarn i Gavet de la Conca, a la comarca del Pallars Jussà. Presenta un notable interès ecològic i paisatgístic, i a més és una de les principals zones de lleure veïnal de les localitats del seu entorn.

Aquest projecte s’emmarca en el programa de custòdia fluvial, i comprèn 3 finques en custòdia amb un total de 45 hectàrees: 43 ha propietat de l’Ajuntament de Tremp, i la resta propietat particulars.

En la gestió d’aquest espai en custòdia hi participen l’EBPJ, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana, l’Ajuntament de Tremp, la Societat de Pescadors de Tremp, i el Cos d’Agents Rurals del Pallars Jussà. S’hi han dut a terme actuacions de millora de l’estat ecològic (recuperació de zones d’inundació temporal i permanent a la plana al·luvial, plantació de bosquets de ribera, instal·lació de caixes-niu i plataformes per afavorir la nidificació d’ocells, eliminació de deixalles, etc), ordenació de l’ús públic (creació d’una xarxa de senders interpretatius als dos marges del riu), educació ambiental i sortides divulgatives, seguiment de la biodiversitat (campanyes d’anellament d’ocells, seguiment d’amfibis i quiròpters, etc) i eliminació d’espècies exòtiques invasores (visó americà, tortuga de Florida i acàcia).

 

DSC03328p.JPG neret_novembre.jpg DSC03239p.JPG

© Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana

Plaça Ramon Martí núm. 8 25654 Vilamitjana (Lleida) | Tf. 973650005 - emdvilamitjana@ajuntamentdetremp.cat
Horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 9h a 14h (Ajuntament de Tremp | Placa de la Creu,1)