Dimecres 21 de de 2018 - 09:57
Esteu aquí: Inici ca Coneixer Vilamitjana El nucli de Vilamitjana

El nucli de Vilamitjana

facana.JPG blasco.JPG general2.JPG cellerp.JPG

A la part més elevada del poble de Vilamitjana hi ha un mirador des del qual es tenen unes vistes panoràmiques de gran valor paisatgístic. A l’entorn de Vilamitjana hi ha uns ambients agrícoles amb un paisatge en mosaic de parcel·les de secà i de regadiu, conreus arboris i herbacis, bosquines de roure entre conreus, etc.

Destaquen les vinyes Vila-Corona, incloses a la denominació d’origen Costers del Segre, implantades a Vilamitjana des de fa uns 25 anys.

A tot això cal sumar-hi els encants i elements d’atractiu turístic que presenta el poble de Vilamitjana. Existeixen elements decoratius en algunes façanes com per exemple un blasó d’una de les cases més antigues de poble, de l’any 1555; restes d’una barbacana a la façana d’un antic convent, a la Plaça de l’Església, o detalls en moltes cases que fan de Vilamitjana un poble ple de sorpreses.
Com a elements histórico-culturals destaquen premses de vi i cellers en molt bon estat de conservació, l’ermita de Santa Llúcia i, l’església de l’Anunciació de Santa Maria de Vilamitjana, de construcció original romànica i que ha sofert nombroses modificacions arquitectòniques. El seu interior acull un retaule amb pintures barroques, així com pintures murals de’n Serrasanta, destacat pintor del segle XX. Actualment aquests murals estan en fase de restauració, a l’igual que tot un altar lateral de l’esglèsia.

© Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana

Plaça Ramon Martí núm. 8 25654 Vilamitjana (Lleida) | Tf. 973650005 - emdvilamitjana@ajuntamentdetremp.cat
Horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 9h a 14h (Ajuntament de Tremp | Placa de la Creu,1)